pondělí 12. října 2009

Na chvili ve skole mezi cestami

Doufala jsem, ze se mi mezi cestami - nejprve Chuseok, ted dneska (je po pulnoci streda 14. rijna) schuzka na tri dny ohledne hodnoceni projektu v Jeonju, meste, ktere je dve hodiny busem daleko (dale referuji jako midterm evaluation), v patek rovnou na navstevu za Mirellou na jeji projekt a po jedne noci ve skole na petidenni skolni vylet s prvaky do Uljinu - podari dopsat blog, ale uz je jasne, ze ne. V historii je zalozeny prispevek o mych dvou klidnych dnech v Soulu a dokonceni fotakove historie (vicemene happy end) a taky o vikendovem vyletu do Jirisanu (fakt super hory!), ale to bohuzel musi pockat. Fotky jsou pripravene, dopisu to hned, jak to pujde, jen se to vylistuje v historii pod timhle prispevkem, na to chci upozornit. Taky na to, ze budu az do pristiho vikendu velmi sporadicky na netu, takze necekejte nejake moc ozyvani a reakce, ju?

Ve skole se za tech par dni nic vyjimecneho nestalo, musim rict... na workcamperskej klub dorazili 3 lidi z 12, protoze vsichni byli jeste v prazdninove nalade, v patek byli druhaci jako hejno vcel a vikend v Jirisanu ublognu samostatne. V pondeli head monk na nase povidani nedorazil, protoze byl na cestach, sla jsem tam sama, protoze Irine nebylo dobre, docela jsem byla zvedava, takze skoda... pondelni hladovku jsem prezila uplne v pohode, ani mi to neprislo, a jeste jsem si zacvivila, zryla dva zahony a prosla se do vesnice... dneska jsem byla ucit znovu ve verejne skole, coz by si mozna zaslouzilo napsat vic...

Je to Ayoung, mestecko asi 20 km odsud a maji skolu, na kterou jsou pekne pysni. Je to fakt hezka skola, plna luxusnich kytek v kvetinacich, s vyborne vybavenou multimedialni ucebnou... pocitac, moderni meotar (snimani webovkou z papiru), dataprojektor na platno nebo velikanske LCD schovane za tabuli... ucitel me vyzvedl o hodinu driv, nez jsem mela ucit, s vymluvou, ze pak ma nejaky test... myslim, ze to byla habadura, ze me jen chtel predhodit rediteli, ze kterym jsem potom musela stravit silenych 40 minut jeho anglictiny "mluvit je snazsi nez rozumet tak se snaz pochopit, co rikam, ja ti fakt nerozumim". Pochlubil se skolni rocenkou na DVD, kterou naprogramoval, programem na vyuku anglictiny a pochopit, ze jsem DOBROVOLNIK mu trvalo asi 5 minut... no fakt utrpeni :-D Do hodiny jsem mela pripravenou dlooouuhou prezentaci o Ceske Republice, a jako obvykle, ucitel mel vetsi zajem, nez decka. Ale test na zaver zabral a pohledy a ceske bonbony (slavie, klokanky, dropsy co vypadaji jako mala lizatka a haslerky) vyhravali s nadsenim. Nakonec jsme si jeste dali poslech, text a vicemene zpet If I were a boy od Beyonce... musim rict, ze vyzpivat ty vyssi party bylo fakt utrpeni :-D Korejske holky se s pisnickou hodne snazily, ale kluci to meli na haku... no chapu, je to spis holcici song.

Jeste k tem fotkam - na midterm evaluation jsme mely s Irinou pripravit prezentaci, hru pro ostatni, prinest jidlo typicke pro nas region a nejake dalsi veci - tak jsme si pod zaminkou prezentace poridili hromadnou fotku. Jedna je s Hansemem, druha je s nama, to jen na vysvetlenou... a to nahore je fotka z nasi jidelny, i kdyz ty drevene misky, ze kterych jime, tam moc videt nejsou.

Prezentaci ve formatu pptx, tj Office 2007 si muzete stahnout z uloz.to.



Žádné komentáře:

Okomentovat