pondělí 21. září 2009

O podzimu, jen kratce

Vcera jsme se vratili z Busanu, oba vecery jsme sedeli na plazi a koukali na more. Kdyz jsme odjizdeli z nasi vesnice smer Busan, vsimla jsem si prvnich listu na stromech, ktere zcervenaly. Po prijezdu, kdyz jsme se sapaly do naseho kopce, jsem si i po tme vsimla, ze nektera nase ryzova policka jsou uz pokosena. A rano se na protejsich kopcich valela mlha, lezela mezi hrebenama a i dole v udoli. Spisc cele mraky, nez mlha. Odpoledne, kdyz jsme sly z klastera nahoru do skoly, tak se poradne rozprselo a prisla jsem mokra jak mys. Ale podzim je v Koreji znam jako nejkrasnejsi rocni obdobi, sice se ma rychle ochladit, ale nebe bude nadherne tmave modre, stromy zlute a cervene a slunicko bude svitit, i kdyz ne hrat. A celkove podzim je nejsussi rocni obdobi. Takze se je na co tesit, i kdyz dneska to tak nevypada. Dneska vecer zacina astronomicky podzim.

Mam ted dost prace, i nejake narazove aktivity jako navstevy a tak, ale budu se snazit dopsat minuly tyden a vikendovou navstevu v Busanu.

Jeste jedna novinka pro ty, co vedi, ze jsem se chystala do Japonska - ted to vypada, ze si na Chusok, tj oslavu sklizne a s tim souvisejici tydenni prazdniny, zaletim do Hong Kongu. Je to o neco drazsi nez do Japonska, ale jet na 2-3 do Japonska je vcelku k prdu a vzhledem k tomu, jak je to draha zeme, nechce se mi tam byt cely tyden, zatimco do Hong Kongu na par dni se da a navic, snad tam budou na me cekat i nejaci znami :-) Letenku jeste nemam.

1 komentář:

  1. Za první odstavec mnohokráte děkuji :o) Ono to už naplno propuklo i tady, ale ty barvy jsou poněkud jiné. Vlastně celé je to tady úplně jiné :o) Těším se na fotky !

    OdpovědětVymazat