sobota 29. srpna 2009

Sokcho, more a Naksansa

Sobota - i po pulnoci jsme zustali na kopecku Naksan, kde jsem byla uz ten den rano, dopijeli soju a koukali na Seoul by night. Pak jsem dopisovala blog a sla spat ve tri, proto ten blog vypadal, jak vypada. Rano jsme nechali nadbytecnosti v hostelu a vyrazili na tri dny a dve noci do Sokcho, k mori a do narodniho parku Seoraksan.
Autobusova nadrazi v Koreji kupodivu vypadaji podobne jako turecka - velmi ziva, relativne cista a komfortni mista, kde koupite skoro vsechno, a spolecne je i to, ze autobusy parkuji cumakem do dlouheho nastupiste, ktere obiha budovu.

Kdyz jsme dorazili do Sokcho, meli jsme docela stesti na hotel - kdyz jsme tam volala, chlapek se smal a nebylo mu rozumet, ale na info nam doporucili se tam znovu zeptat, tak jsme vyfasovali dvojluzak se sprchou, zachodem, televizi, klimatizaci, a vodou v barelu levneji nez dormitory v Soulu. Nebylo moc privetive, ale Pavel se chtel koupat, tak jsme vyrazili k mori. Jenze tak moc smrdelo rybinou, ze jsem tam nechtela a tak jsem navrhla odjezd na vyhlasene misto cca 12 km od Sokcho, a to Naksansa - klaster a plaz Naksan. Vlezli jsme do vln, predstirali jsme plavani, no dlouho jsem to nevydrzela. Pak jsme si sli projit klaster. Asi ma davnou historii, ale vyhorel pred nejakou dobou a vetsina budov je nejspis nove postavena - tezko rozumet. Kazdopadne velka socha Buddhy nad morem je impozatni a kafe zdarma od mnichu potesilo. Bylo nam chladno tak jsme si chteli dat kaficko, a nemohli jsme na tom automatu za boha najit, kde se hazi penize, a pak jsme si vsimli cedule Coffee free :-) dole byla taky cedule Noodles free, coz jsem nejdriv interpretovala jako oblast bez nudli, ale asi to maji byt nudle zdarma. Bohuzel jen k obedu a my jsme dorazili navecer.
Kdyz jsme cekali na autobus zpatky, oslovil nas sympaticky parecek, ze nas zpatky do Sokcho svezou. Jejich konglish byla dost lamana, ale neco jsme si rekli, jako co studovali, co delaji a kolik jim je, obvykla korejska temata. A pak jsme vyrazili do jedne restaurace, co nam poradil manazer toho hotelu, pry za 7000 vsechno. Tj 7*15kc = 105kc. Mysleli jsme, ze vsechno znamena vsechna jidla, ale ono to znamena, ALL YOU CAN EAT, tedy sezer, co muzes. Dostali jsme vlastni grill, z chladiciho boxu jsme si brali, co jsme chteli za maso, ryby nebo morske potvory, prilohy a zelenina byly taky volne k mani, jako dezert meloun a zmrzlina, jen za sodzu je platilo zvlast. Mnam, fakt jsem se prejedla poradne. A druhy den, tj v nedeli 30/8, jsme vyrazili do narodniho parku. Coz doufam, ze dopisu jeste dneska.

1 komentář:

  1. Takovehle autobusaky jsou vsude mozne, treba v Portugalsku byly taky.

    OdpovědětVymazat