pátek 21. srpna 2009

Den v autobuse a par poznamek navrch

Pac je hodne hodin, vezmu to dneska jen fotograficky. V osm snidane, v devet odjezd, dlouha cesta busem na jih, v ctvrt na dvanact obed - my jako coze??? a v poledne jsme dojeli na survey site 2, mokrady Upo, Upo wetland. Fotka viz vyse, obloha nam neprala - na wiki to mate tady - http://en.wikipedia.org/wiki/Upo_wetland
Jak jsem uz rikala, Korejky porad vymysli nejake fotoakce, a tady se jako bojime v mokradech. Moc na to nejsem, ale kdyz me odchytnou, tak me to rozesmeje. Uz jsem se naucila korejsky aspon zdravit, ale zbytek jde pomalu. Nejdriv jsme si prosli muzeum a pak se dve hodiny pekly na prohlidce mokradu.
Jedna hezka Korejka, ted nevim jmenem ktera, a Jihoafricanka Kelly.
Prvni budhisticky klaster, do ktereho jsem se dostala. Jmenuje se Gwangryong, ale je to nejaka divna transkripce, je slavny svoji trojpatrovou pagodou a vyfotila jsem infoceduli, takze snad casem zjistim, kde jsem byla. Vykydli nas tam celkem bez komentare na 40 minut.
120 modrych tricek beha po klastere. To musi byt nocni mura mnichu.
Tusim Korejec Teak-Won.

Dalsi odchyt Korejkama.



A jeste fotka te jidelny, co jsem popisovala vcera. Tj prijdes vyberes jidlo na ceduli, zaplatis a cekas, az vyvolaji tvoje pismenko, jen ty vydejny jsou rozdeleny podle druhu, na nudle, tradicni korejske jidlo, smazeniny a tak. I kdyz jsou to velkovykrmy u dalnice, rikaji tomu food court, tak 120 lidi tam udela peknej mazec. Nic nez voda se nepije, a ta je zdarma, plechove kalisky primo ze sterilizatoru, filtrovana voda, zachody zadara. Dneska jsem mela k obedu ramyon se sojovejma klickama a k veceri bibimbap, ale divnej, se samejma naklicenejma malickejma vecma a na tom syroveho tunaka na kosticky a tu palivou cervenou pastu, gochujang nebo jak se to jmenuje... W3000 a W6000, oboje prijatelne. Samozrejme stejne 3 hodiny ciste jizdy plus prestavka na klaster a na jidlo to trvalo zpatky a v deset jsme jeste museli pripravovat prezentaci na zitra, coz jsme vydrzeli do pulnoci....

Poznamka jedna - jim tu dost, pravidelne, ale presto mam kazdou chvili hlad. Zatim to resim sladkostma z CR, musli tyckama, ted jim Skittles od Ajky z UK, ale pak nevim, co budu delat.
Poznamka dva - abych vam trochu dala predstavu o konferenci, vekove jsem psala vcera, ale spis typove. Z Asie, napr Vietnam, Indie, Kambodza atp jsou to nejakym zpusobem prominentni studenti. Z dalsich zemi, Pakistanu, Honkongu, Malajsie zase lidi, ktery jsou nejakym zpusobem mezinarodni, cestuji, nekde venku studovali. Z Evropy pak hodne lidi, ktery delaji neco zamereneho na mezinarodni vztahy, politiku, administrativu. Je tu i par inzernyru. Ale lidi, kteri by primo v tomhle oboru delali nebo o nej meli hlubsi zaznam fakt malo, treba deset procent. Zajimava vyjimka je Laura z Malty a Richard z UK, ktery v tomhle oboru delaji, maji dostudovano a prodali to vicemene jako pracovni akci.
Poznamka tri - jsou tri hodiny a prave dorazili dalsi dve holky z tech sesti, dve jeste chybi. Chci jit spat, ale svetlo zhasina ta posledni.

Žádné komentáře:

Okomentovat